Για τα μάτια σας μόνο

 • admin 
eye_blog
Η ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΑ ΜΑΤΙΑ ΕΧΕΙ ΙΔΑΙΤΕΡΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΡΟΝΤΙΔΑ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ.

Πριν όμως ανοίξουμε το κεφάλαιο φροντίδα, ας δούμε επιγραμματικά ποια είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε συνήθως στην περιοχή γύρω από τα μάτια, ώστε να τα προλάβουμε και να τα καταπολεμήσουμε αποτελεσματικά.

Το δέρμα γύρω από τα μάτια: μια περιοχή υψηλού κινδύνου

Η περιοχή γύρω από τα μάτια είναι πολύ ευαίσθητη, τόσο, ώστε να αντιδρά έντονα σε μια πληθώρα ερεθισμάτων. Από την ακτινοβολία UV, μέχρι το τρίψιμο λόγω φαγούρας που προκάλεσε μια ακατάλληλη κρέμα ματιών. Το δέρμα γύρω από τα μάτια είναι τέσσερεις φορές πιο λεπτό από το υπόλοιπο δέρμα του σώματος. Επιπλέον, εδώ οι σμηγματογόνοι αδένες είναι ελάχιστοι: έτσι το υδρολιπιδικό φίλμ δεν μπορεί να παίξει αποτελεσματικά τον προστατευτικό του ρόλο. Αν σκεφτούμε πως ανοιγοκλείνουμε τα μάτια μας περίπου δέκα χιλιάδες φορές την ημέρα, γίνεται εύκολα κατανοητό γιατί αυτή η περιοχή είναι η πρώτη που παρουσιάζει σημάδια κούρασης, και γήρανσης: μαύροι κύκλοι, σακούλες και λεπτές ρυτίδες. Όλα αυτά συμβάλλουν ώστε το δέρμα γύρω από τα μάτια είναι πιο ευάλωτο στις μικρές καθημερινές καταπονήσεις ιδιαίτερα δε όταν έχουν να αντιμετωπίσουν μακιγιάζ που το ερεθίζει ή την χρήση ακατάλληλων, χαμηλής ποιότητας προϊόντων που περιέχουν αλλεργιογόνα συστατικά ή αρώματα. Στην περίπτωση αυτή, εμφανίζονται αλλεργίες, κοκκινίλες, ξηρό δέρμα, φαγούρα, πρήξιμο κλπ.

Μερικές απλές συμβουλές για την επιλογή και την χρήση της κρέμας ματιών

Για ένα πρόσωπο όμορφο και φωτεινό, είναι απαραίτητη η χρήση κρέμας ματιών. Η πρώτη συμβουλή θα μπορούσε να είναι:

 • «Επιλέξτε μια κρέμα όχι πολύ πυκνή και, όσο είναι δυνατόν, καλής ποιότητας»
 • Αποφύγετε κρέμες πολύ λιπαρές που θα μπορούσαν να προκαλέσουν πρήξιμο των βλεφάρων και προτιμίστε προϊόντα πιο ρευστά και «δροσερά», λιγότερο επιθετικά, που δεν δημιουργούν ένα πολύ πυκνό φιλμ στην περιοχή που εφαρμόζονται.
 • Πριν το άπλωμα της κρέμας ματιών, αφαιρείτε οπωσδήποτε το μακιγιάζ. (Αν φοράτε φακούς επαφής θυμηθείτε να τους βγάλετε). Η αφαίρεση του μακιγιάζ και του makeup πρέπει να γίνεται χωρίς ποτέ να τρίβετε το δέρμα γιατί υπάρχει ο κίνδυνος να σπάσουν τα αιμοφόρα αγγεία και να επιδεινωθούν οι μαύροι κύκλοι και οι σακούλες κάτω από τα μάτια.
Μαύροι κύκλοι και σακούλες

Οι δύο κυριότερες αιτίες είναι:

 • Η συγκέντρωση αίματος και τριχοειδών αγγείων κοντά στην επιφάνεια του δέρματος, που μπορούν να σχηματίσουν μελανές σκιές, αυτό που συνήθως ονομάζουμε μαύρους κύκλους.
  Περίσσεια υγρών που δεν απορροφήθηκαν κατά την διάρκεια της νύχτας, συνήθως δημιουργούν τις «σακούλες» ή πρήξιμο κάτω από τα μάτια.
 • Για να ευνοηθεί η αποστράγγιση των υγρών και να αποκατασταθεί η κυκλοφορία στη περιοχή, είναι χρήσιμες οι κρέμες ματιών που δρουν κάτω από την επιδερμίδα και έχουν την κατάλληλη σύνθεση για να ανταποκριθούν με επάρκεια στο ζητούμενο αποτέλεσμα.
 • Είναι καλύτερα να απλώνονται με απαλές κινήσεις ξεκινώντας από την εσωτερική γωνία του επάνω βλεφάρου. Τα αποτελέσματα δεν είναι ορατά από τις πρώτες ημέρες αλλά μετά από μια, δύο εβδομάδες. Αν η κρέμα είναι καλής ποιότητας, θα γίνουν εμφανή τα θετικά αποτελέσματα που σχετίζονται με την κυκλοφορία του αίματος στην περιοχή εφαρμογής και μια αίσθηση πως η περιοχή γύρω από τα μάτια είναι πιο λαμπερή.

Στο σημείο αυτό ίσως σας ενδιαφέρει να δείτε μια κρέμα ματιών που θα σας βοηθήσει να δώσετε μια αποτελεσματική απάντηση στο πρόβλημα των μαύρων κύκλων γύρω από τα μάτια, πρισμένα βλέφαρα και μικρές ρυτίδες. Την κρέμα ματιών somacare θα την βρουν ιδιαίτερα χρήσιμη και όσοι θέλουν να φροντίζουν αυτή την περιοχή πριν εμφανιστούν οι δυσλειτουργείς που σχετίζονται με το πέρασμα του χρόνου.

eye_cream

Κρέμα ματιών

Για ενυδάτωση σε βάθος. Καταπολεμά τους μαύρους κύκλους και τις "σακούλες" κάτω από τα μάτια. Εξαφανίζει, "γλυκαίνει" τις λεπτές ρυτίδες.

Η Κρέμα ματιών somacare, περιέχει υαλουρονικό νάτριο για βαθειά ενυδάτωση και καφεΐνη για την ενίσχυση της μικροκυκλοφορίας. Το αποτέλεσμα  της δράσης αυτού του συνδυασμού είναι:

 • Δέρμα ελαστικό, λείο και σφριγηλό, δίχως μαύρους κύκλους και «σακούλες»
 • Οι μικρές, λεπτές ρυτίδες εξαφανίζονται ή «γλυκαίνουν» και η περιοχή γύρω από τα μάτια δείχνει πιο λαμπερή και ξεκούραστη.